Timo Keski-Kasari

Toimitusjohtaja, Juustoportti Oy


Koulutus

Agrologi

Ikä
52 vuotta
Perhe

Vaimo ja neljä lasta

Harrastukset

Hyvä ruoka ja juoma sekä kotoilu

Levón-instituutin kouluttajilla on yrittäjämäinen ote asioihin.

Juustoportti on 1960-luvulla perustettu perheyritys, joka valmistaa monipuolisia meijerituotteita ja jolla on lisäksi kahvila-ravintoloita. Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kertoo Juustoportin olevan aidosti perheyritys.

”Sekä perheen että henkilökunnan kanssa pyrimme tätä menestystarinaa jatkamaan”, Keski-Kasari hymyilee.

Keski-Kasari on osallistunut Levón-instituutissa JOKA eli Johtajana kasvaminen -koulutukseen sekä MBA-koulutukseen, joka on johdon täydennyskoulutusohjelma.

”Suoritin koulutukset 2000-luvun alussa, joka oli hyvä ajankohta lisäkoulutukselle, sillä silloin omasta koulutuksestani oli kulunut jo aikaa ja Juustoportti oli kasvanut parin hengen firmasta noin 50 henkilön yritykseksi”, toimitusjohtaja muistelee.

Koulutukset ovat niitä tärkeitä hetkiä, jolloin pystyy pysähtymään ja miettimään yrityksen asioita tarkemmin.

Keski-Kasarin mielestä on hyvä asia, että Levón-instituutin kouluttajilla on yrittäjämäinen asenne asioihin.

”Se tarkoittaa sitä, että koulutuksissa lähdetään asiakkaan lähtökohdista, mikä on erityisen tärkeää yrittäjille”, Keski-Kasari tiivistää.

Toimitusjohtajan mielestä tärkeää on myös se, että osallistujia pidetään koulutuksissa tarpeeksi lujilla, eikä mennä siitä, missä aita on matalin. Hyvä johtaminen on siis myös koulutuksessa avainasia.

Levón-instituutissa on hyvät kouluttajat ja monipuolinen koulutusvalikoima

Toimitusjohtajan mukaan hyvän lisän koulutuksiin tuo myös se, että niihin osallistuu ihmisiä useilta eri toimialoilta.

”Koulutuksessa huomaa, että kaikilla aloilla on samanlaisia asioita, joiden kanssa painitaan. Toimialat ovat tavallaan samanlaisia, mutta kuitenkin niin erilaisia”, Keski-Kasari pohtii.

Keski-Kasarin mukaan koulutukset tarjoavat hektisen arjen keskellä myös hyvän raon yrityksen toiminnan ja sen kehityskohtien miettimiseen.

”Koulutuksissa tulee johdetusti mietittyä yrityksen toimintaa ja samalla kasvatettua oman tiedon määrää. Päivittäinen työ on usein hyvin kiireistä, joten koulutukset ovat niitä tärkeitä hetkiä, jolloin pystyy pysähtymään ja miettimään, miten asiat voisi tehdä fiksummin”, Keski-Kasari tiivistää.

Koulutuksessa huomaa, että kaikilla aloilla on samanlaisia asioita, joiden kanssa painitaan.

Takaisin