Jari Vataja

Director Business Development, Marine Solutions, Wärtsilä


Koulutus

Sähkötekniikan kandidaatti

Ikä
49 vuotta
Perhe

Vaimo ja kolme lasta

Harrastukset

Jääkiekko, lenkkeily ja golf

Levón-instituutilla on pätevät kouluttajat ja energiaklusteriosaamista Vaasassa

Wärtsilä on johtava yritys merenkulku-ja energiateollisuuden kehittyneissä teknologioissa ja koko elinkaaren ratkaisuissa. Jari Vataja työskentelee Wärtsilällä Vaasassa Marine Solution -divisioonassa Sales & Marketing, Business Development osaston vetäjänä.

Vataja on työuransa aikana ollut Wärtsilän työkomennuksella Etelä-Koreassa. Oltuaan monta vuotta ulkomailla töissä, Vatajalle tuli Suomeen palatessaan ekspatriaatille tyypillinen ongelma. Hänen täytyi löytää taas oma paikkansa organisaatiossa, mikä osoittautui haastavaksi. Vatajalla kävi tässä vaiheessa mielessä työpaikan etsiminen myös Wärtsilän ulkopuolelta, joten hän alkoi pohtia hakumahdollisuuksiaan ja koulutustaan.

”Tajusin, että oma kilpailukykyni työnhakijana ei ollut kovin vahva, joten Levón-instituutin koulutus sopi siihen väliin erinomaisesti”, Vataja muistelee.

Koulutuksessa oppi ymmärtämään muita ihmisiä paremmin, mikä on äärimmäisen tärkeää esimiestyössä.

Levón-instituutin koulutus mahdollisti siis Vatajalle sen, että hänelle tarjoutui mahdollisuuksia haastavampiin tehtäviin yhtiön sisällä, sillä hän sai Levón-instituutin johtajuuskoulutuksen avulla uuteen työhönsä sopivaa koulutusta. Miehelle on jäänyt koulutuksesta erityisesti mieleen se, kun siellä käsiteltiin ihmisten persoonallisuustyyppejä tunnetun ja paljon käytetyn Myers-Briggsin persoonallisuustyyppi-indikaattorin avulla. Kurssilla oppi tämän avulla ymmärtämään muiden ihmisten lisäksi myös itseään.

Kurssi on muuttanut asennoitumistani muihin ihmisiin.

Ennen kaikkea koulutus antoi kuitenkin Vatajalle eväitä muiden ihmisten ymmärtämiseen, mikä onkin esimiestyössä äärimmäisen tärkeää ja hyödyllistä. Kurssilla opittua pystyy siis todella soveltamaan avuksi oikeaan työelämään.

”Kurssi on muuttanut asennoitumistani muihin ihmisiin, sillä työssä helpottaa todella paljon, että ymmärtää, miksi joku ihminen käyttäytyy niin kuin käyttäytyy”, Vataja avaa kurssilla opittua.

Vatajan mukaan Levón-instituutilla on hyvä ja keskeinen sijainti, joten koulutus on helppo käydä työn ohella. Vataja mainitsee Levón-instituutin ehdottomaksi valtiksi myös energiaklusteriosaamisen Vaasassa.

Levón-instituutilla on hyvä ja keskeinen sijainti, joten koulutus on helppo käydä työn ohella.

Takaisin